TMMOB Maden Mühendisleri Odası

YÖNETİM KURULUMUZ DEPREM BÖLGESİNDE!

YÖNETİM KURULUMUZ DEPREM BÖLGESİNDE!

YÖNETİM KURULUMUZ DEPREM BÖLGESİNDE!

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi ve Elbistan olan iki deprem sonucu başta; Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Osmaniye, Adana, Kilis ve Diyarbakır illeri olmak üzere bölgede büyük bir yıkım yaşanmıştır.  

Odamız, afetin yaşandığı bölgelere kurtarma çalışmalarında görev almaları için meslektaşlarımız ve maden işletme sahipleri ile görüşmeler yaparak, arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine intikali için çağrılarda bulunmuş ve ekiplerle istişarelerini sürdürmektedir. İlk günden itibaren deprem bölgesine yardım çağrısı yapmış ve gelen yardımların deprem bölgesine ulaştırılması için çabalarını sürdürmüştür. Halen aktif olarak bu görevlerini devam ettirmektedir.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Veyis Sır, Yönetim Kurulu Sekreteri M. Erşat Akyazılı ve Yönetim Kurulu Üyeleri H. Baran Kırmaç ve Cem Lafcı 9 Şubat 2023 Perşembe günü deprem bölgesinde incelemeler yapmak üzere deprem bölgesine hareket ettiler. 

İlk olarak Adana ilinde incelemelerde bulunan heyet; madencilerin kurtarma çalışmalarını sürdürdükleri enkazlarda ki gelişmeler hakkında bilgiler almıştır. Önümüzdeki günler içerisinde arama kurtarma çalışmalarında görev alan meslektaşlarımız ve depremde enkaz altında ve enkaz üstünde çaresiz kalan yurttaşların sorunlarının takipçisi olarak ihtiyaçların giderilmesi ile birlikte yapılan çalışmaları da kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

 Tüm üyelerimizi seferberliğimize davet ediyoruz.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu
10 Şubat 2023, Adana

 

Okunma Sayısı: 182
Yayın Tarihi: 10.02.2023
Fotoğraf Galerisi