TMMOB Maden Mühendisleri Odası

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI MERKEZ DELEGASYON VE ŞUBE KURULLARI İLE GENEL KURUL SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI MERKEZ DELEGASYON VE ŞUBE KURULLARI İLE GENEL KURUL SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI

TMMOB Maden Mühendisleri Odası`nın 5 Şubesine bağlı 81 ili kapsayan örgütlülüğü, Ankara Merkez Delegasyon ve Şube Kurulları ile genel kurul seçimlerini yaptı.

Şube genel kurullarımız, birlikte üretme, birlikte karar alma, birlikte yönetme ilkemizin somutlandığı bir atmosferde yapıldı. Genel kurullarımız, ülkemizin, sektörümüzün, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı kürsüler olmakla birlikte bilimin, tekniğin, aydınlanmanın, kamucu, cumhuriyetçi, laik, demokratik yaklaşımların tartışıldığı birer demokrasi şölenine dönüştü.

Odamızın asli gücü olan örgütlü üyelerimiz; Adana, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Zonguldak Şubelerimizin genel kurullarında, 2016–2017 dönemi Şube çalışmalarını değerlendirdi. Ayrıca iktidarın Odamıza ve mesleğimize yönelik yaptığı mevzuat düzenlemeleri ile TMMOB ve Maden Yasası değişikliği girişimlerine karşı birlik içinde durulacağı ifade edildi.

Siyasi iktidarın kamu idari yapısını, kamu hizmetlerini ve kamusal mesleki denetimler ile TMMOB` yi bir bütün olarak dönüştürme çabalarına karşı çıkan Odamızın ve TMMOB` nin mücadeleci çizgisi, bir kez daha onaylandı. Ülke, kamu, toplum yararına oluşan bilimsel teknik mesleki birikimimizin yeni dönem Oda-Şube çalışmalarına yansıtılması için öneriler sunuldu. Yenilenen yönetim kurullarının çalışma programı taslakları benimsendi.

Genel kurul seçimlerine katılan ilerici, demokrat, antiemperyalist, toplumcu belirlenimlere sahip mühendisler, ülke genelinde yapılan genel kurul seçimlerinde başarılı olmuş, yeniden yönetimlere gelmiş, Odamız ve TMMOB`nin geleneksel çizgisinin sürdürüleceğini göstermişlerdir.

Bu sonucun alınmasında emek ve katkısı bulunan bütün sorumlu, örgütlü üyelerimize kamuoyu önünde teşekkür ediyor, kutluyoruz.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası örgütlülüğü, 3-4 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak Oda genel kuruluna ve onun ardından yapılacak olan TMMOB genel kuruluna, Şube-Oda genel kurullarından aldığı güçle, ülke, kamu, halk, meslek, meslektaş yararlarını bir bütün olarak esas alan demokratik, bağımsız çizgisini güçlendirmiş olarak katılacaktır.

Yaşasın Maden Mühendisleri Odası Örgütlülüğü!

Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü!

 

Ayhan YÜKSEL

TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu Başkanı

29 Ocak 2018, Ankara

Okunma Sayısı: 462
Yayın Tarihi: 29.01.2018