TMMOB Maden Mühendisleri Odası

TMMOB HEYETİ ELAZIĞ VE ÇEVRESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

TMMOB HEYETİ ELAZIĞ VE ÇEVRESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Odamız Yönetim Kurulu Yazman Üyesi M. Erşat Akyazılı ve  Diyarbakır Şube Başkanı ve Diyarbakır İKK Sekreteri Doğan Hatun’un da içinde bulunduğu TMMOB Heyeti deprem nedeniyle mağduriyet yaşanan Elazığ ve çevresine 30 Ocak 2020 tarihinde inceleme ve destek ziyaretinde bulundu.

TMMOB Heyeti önce Elazığ'da depremde çöken ve 3 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Göl Apartmanı'nın yer aldığı Gezin'de incelemede bulundu. Sonrasında Elazığ'ın ilçesi ve depremin merkez üssü Sivrice'de Sivrice Kaymakamı ziyaret edildi. TMMOB Heyeti Sivrice Jandarma Karakol Komutanı ile görüşüp Sivrice kriz masasını ziyaret ederek Jandarma karakol komutanından ilçe merkezi ve köylerin durumları hakkında bilgi aldı.

Ardından Elazığ merkeze geçen TMMOB Heyeti, Elazığ Belediye Başkan Vekili, Malatya Vali Yardımcısı, Elazığ AFAD Koordinasyon  Merkezi Temsilcisi ile görüşerek gerçekleştirilen çalışmalar ve şehrin son durumuna ilişkin daha geniş bilgi aldılar.

TMMOB Heyeti yıkılan evlerin bazılarında incelemeler yaptı, köylerde baş sağlığı ziyaretlerinde bulundu. Heyet, hasarlı binalarda tahliye işleminin devam ettiği Elazığ Sürsürü mahallesinde yurttaşlar ile görüştü. İl genelinde yurttaşlar, yetkililer ve Elazığ il temsilcimiz Mehmet Rojbin Bingöl ile görüşülerek bilgi alındı.

Okunma Sayısı: 229
Yayın Tarihi: 04.02.2020
Fotoğraf Galerisi