TMMOB Genel Kurul Delegeleri Madenciler Anıtına Siyah Çelenk Bıraktı.

TMMOB 41. Genel kurulunda verilen, madencilikte yaşanan kazaları ve meydana gelen ölümleri protesto etmek amacıyla 29 Mayıs 2010 tarihinde saat 13.15‘ de Madenciler Anıtına siyah çelenk bırakılması kararının ardından Kocatepe Kültür Merkezi önünde toplanan delegeler, Olgunlar Caddesi üzerinden yürüyüşe geçmiş ve Madenciler Anıtı önünde sona eren yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atmışlardır.

Kazalarda hayatını kaybeden madenciler anısına, kollarına siyah kurdele bağlayan delegeler daha sonra, anıta ‘‘Kazalar Kader Değil‘‘ yazılı siyah çelenk bırakmışlardır.

Grup adına basın açıklamasını yapan Oda Başkanımız Mehmet Torun;

"Madenlerde, son 6 ayda 3 önemli kazanın yaşanmıştır. Son olarak Zonguldak‘taki maden ocağında gerçekleşen kazada 2‘si maden mühendisi 30 emekçinin hayatını kaybetmiş, iki kişinin cesedine hala ulaşılamamıştır. Bunlar, yetkililerin dediği gibi madencinin kaderi değildir. Sadece emek sömürüsü, özelleştirme ve taşeronlaşmanın sonucudur. 41. Dönem TMMOB Genel Kurul delegeleri olarak, madenlerde ölümün kader olmadığını haykırıyoruz., Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer‘in, ‘‘19 madenci güzel öldü"  şeklinde yaptığı açıklamayı da kınıyoruz. Bu son uyarımızdır. Bundan sonra yapacağımız eylemler daha kitlesel olacaktır. Ölümlerin durdurulması, hepimizin yaşam hakkı en doğal talebimizdir" demiştir.

Açıklamanın ardından, Zonguldak Karadon‘daki maden ocağında grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan TMMOB delegeleri, daha sonra anıt önünden ayrılmışlardır.

Yayın Tarihi: 30.05.2010
Fotoğraf Galerisi