TMMOB Maden Mühendisleri Odası

SOMA` YI, 301 MADENCİYİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

SOMA` YI, 301 MADENCİYİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

SOMA` YI, 301 MADENCİYİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

4 yıl önce Soma‘da 301 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Maden Faciasının yıldönümünde, "Soma için Adalet, Türkiye için Adalet" sloganıyla gerçekleştirilen mitnge katıldık.

Mitingi, Soma 301 Madenci Aileleri Derneği, Sosyal Haklar Derneği (SHD), TMMOB, DİSK, KESK ve Soma`da bulunan kitle örgütleri ortaklaşa düzenledi. Mitinge, Manisa‘nın yanı sıra, İzmir, Aydın ve Balıkesir‘den yoğun bir şekilde katılım oldu. Genç Madenci` ler de mitingdeki yerlerini aldılar.

TKİ Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü (ELİ) Soma Şubesi önünde başlayan yürüyüşün en önünde madenci ailesinin yaptığı "Acıları Bal Eyledik Yanan Nefeslerle. Somalılar Sizleri Özler Susmayan Nefeslerle" pankartı taşındı.

Mitingde madenci aileleri adına konuşan Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Çolak "Soma Faciası alınmayan önlemlerin ve formalite denetimlerin sonucu, işçinin sağlığı ve güvenliğinden çok çıkarılan madenin tonunun önemsendiği çalışma koşullarında ve göz göre göre gerçekleşmiş bir katliamdır. 4 yıldır adalet arayışımız sürüyor. Karar aşamasına gelen davada her türlü baskı ve zorbalığa şahit olduk. Dava süreci yukarıdan müdahalelerle çarpıtılmaya çalışılıyor. Gerçek suç örtbas edilmeye çalışılıyor. Dün olduğu gibi bugün de davamızın peşindeyiz. Ve biz bitti demeden bu dava bitmeyecek" dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel de Soma etkinliği çerçevesince konuşmalar yaptılar.

SOMA Faciasının 4. Yılında Maden Mühendisleri olarak Soma`daydık. Mitingde SOMA için, 301 madenci için adalet arayışımız devam etti!

Madenciler ve meslektaşlarımızın mezarlıkları ziyaret edilerek Maden Mühendisleri Odası adına madenci anıtında basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasının ardından 301 madenci için yapılan Soma mitingine TMMOB ile katılım sağlandı.

Soma`yı 301 madenciyi unutmadık, unutturmayacağız!

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu
 

Okunma Sayısı: 264
Yayın Tarihi: 14.05.2018
Fotoğraf Galerisi