TMMOB Maden Mühendisleri Odası

PATLAYICI MADDE SATINALMA VE KULLANMA İZİN BELGESİ OLAN FİRMALARIN DİKKATİNE! PATLAYICI MADDELER BİLGİ SİSTEMİ (PATBİS)

PATLAYICI MADDE SATINALMA VE KULLANMA İZİN BELGESİ

OLAN FİRMALARIN DİKKATİNE!

PATLAYICI MADDELER BİLGİ SİSTEMİ (PATBİS)

PATLAYICI MADDE SATINALMA VE KULLANMA İZİN BELGESİ

OLAN FİRMALARIN DİKKATİNE!

PATLAYICI MADDELER BİLGİ SİSTEMİ (PATBİS)

T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı Patlayıcı Madde İşlemleri Şube Müdürlüğü tarafından sivil amaçlı kullanılan patlayıcı maddelerin üretiminden, depolanmasından, taşınmasından ve sarf edilmesine kadar geçen tüm süreçleri anlık izleyebilmek için geliştirilen PATLAYICI MADDELER BİLGİ SİSTEMİ (PATBİS) programı 07.09.2020 tarihinde kullanıma açılmış, pilot bölgelerde uygulanmaya başlanmış ve önümüzdeki süreçte tamamen devreye alınması için çalışmalar devam etmektedir.

Konuyla ilgili Odamız tarafından öncelikli olarak firmaların IP adreslerini sabitleyerek Emniyet Müdürlüklerine bildirmeleri ve ruhsatlarında yazılı nakilci ve ateşleyicilerin https://patlayicimaddeler.egm.gov.tr adresine girerek PATBİS sistemine giriş için şifrelerini almaları gerektiği önceki yazılarımızla hatırlatılmıştı. Konuyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda kişisel hatalar, görev değişikliği, istifa vb nedenlerle şifresini hatırlamayan kullanıcıların şifre yenileme işlemlerinin ozelguvenlik@egm.gov.tr kurumsal e-posta adresine yapılan başvurular üzerinden yürütüldüğü bildirilmiştir. Söz konusu yazıda 28.01.2021 tarihinden itibaren şifre yenileme işlemlerinin e-Devlet portali üzerinden yapılacağı ve e-Devlet şifresi olmayan kullanıcıların (depo sorumluları, ateşleyiciler, nakilciler vb.) 01.03.2021 tarihine kadar ozelguvenlik@egm.gov.tr  kurumsal e-posta vasıtasıyla şifre yenileme işlemlerini yapabileceği, bu tarihten sonra e-posta üzerinden iletilecek şifre taleplerine cevap verilmeyeceği bildirilmektedir.

Yukarıdaki açıklamalar ışığında daha önceki hatırlatmalarımıza ek olarak aşağıdaki konuları bilgilerinize sunarız:

  • PATBİS sistemine giriş yapmak için şifrelerini hatırlamayanlar şifre yenileme işlemlerini e-Devlet üzerinden veya 01.03.2021 tarihine kadar  ozelguvenlik@egm.gov.tr kurumsal e-posta vasıtasıyla yapabileceklerdir.

 

  • PATBİS sistemine girdikten sonra nakil ve kullanım bildirimi yapılabilmesi için her Patlayıcı Madde Satın Alma ve Kullanma İzin Belgesine özel verilmiş olan belge numarasını bilmek gerekecektir. PATBİS belge numaralarını bilmeyen kullanıcılar, patlayıcı madde ruhsatını düzenleyen İl Emniyet Müdürlüklerinden firmaları adına düzenlenmiş olan ruhsatlara ait PATBİS belge numaralarını öğrenmelidirler.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Saygılarımızla;

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu
Şubat 2021 Ankara

Okunma Sayısı: 10402
Yayın Tarihi: 02.02.2021