TMMOB Maden Mühendisleri Odası

OHAL KHK’LARIYLA İHRAÇ EDİLEN MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARININ SORUNLARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 05.01.2019

OHAL KHK’LARIYLA İHRAÇ EDİLEN MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARININ SORUNLARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 05.01.2019

TMMOB‘nin Krize Karşı Emeğimize Mesleğimize ve Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz kampanyası kapsamında düzenlediği çalıştayların üçüncüsü olan "OHAL KHK`larıyla İhraç Edilen Mühendis Mimar ve Şehir Plancılarının Sorunları Çalışayı" 5 Ocak 2019 tarihinde İMO Rüştü Özal Salonu`nda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi‘nden ihraç edilen Melda Yaman`ın, Forum moderatörlüğünü Oda Yazman Üyemiz M. Erşat Akyazılı‘ nın üstlendiği Çalıştay‘a, Van, Diyarbakır, Mardin ve Zonguldak‘tan ihraç Maden mühendisi üyelerimiz ile farklı illerde ihraç edilen TMMOB üyeleri katıldı.

Çalıştayın ilk oturumunda Barış için Akademisyenler imzacısı olduğu için Ankara Üniversitesi‘nden ihraç edilen KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen sendikaların OHAL ve KHK‘lara karşı mücadele sürecini aktardı. KESK ve bağlı sendikalarının bir yandan OHAL rejimine karşı mücadele ederken, diğer yandan da ihraç edilen 4500 KESK üyesiyle gerçekleştirilen dayanışma faaliyetlerini dile getirdi.

Çalıştayın ikinci oturumunda İstanbul Üniversitesi‘nden ihraç edilen hukukçu akademisyen Cemil Ozansü OHAL ve KHK rejiminin hukuki statüsü hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ozansü sunumunda ihraçların sadece işten atılmakla kalmadıklarını, yeni bir hukuki statüde yaşamaya mecbur bırakıldıklarının altını çizdi.

Çalıştayın üçüncü oturumunda kendisi de kamudan ihraç edilen HDP Kocaeli Milletvekili Faruk Gergerlioğlu ihraçların durumuna ilişkin TBMM`de yürütülen çalışmaları aktardı. Gergerlioğlu konuşmasında OHAL inceleme komisyonu ile yaptığı görüşmeleri ve sürecin antidemokratik işleyişini dile getirdi.

Çalıştayın son oturumunda olan Forumda, ihraç edilen TMMOB Üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları kendi deneyimlerini ve mücadele pratiklerini paylaştılar.

Okunma Sayısı: 325
Yayın Tarihi: 08.01.2019
Fotoğraf Galerisi