TMMOB Maden Mühendisleri Odası

ODAMIZ HEYETİ SOMA DAVASININ 22. BLOK DURUŞMALARINDA DA AKHİSAR‘ DAYDI

ODAMIZ HEYETİ SOMA DAVASININ 22. BLOK DURUŞMALARINDA DA AKHİSAR‘ DAYDI

19 Haziran 2018 tarihinde Manisa/Akhisar‘da görülmekte olan Soma Davasının 22. Blok Duruşmalarına Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Ayhan YÜKSEL, Genel Seketerimiz M. Erşat Akyazılı, İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Hürriyet Demirhan ve üyemiz Mustafa Güzel ile çok sayıda Genç Madenci üyemiz katılmıştır.

Manisa Soma`da 301 madencinin hayatını kaybettiği katliamın 22. Blok duruşmalarına 19 Haziran 2018 tarihinde Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Tutuklu sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti duruşmayı 20 Haziran 2018 saat 9`a erteledi.
20 Haziran 2018 tarihindeki 22‘nci duruşmaya, ikinci oturumla devam edildi. Sanıklar savunma yapmayı sürdürdü. 2. Blok duruşmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyetinin seçim sonrasında karar vermesi bekleniyor.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ayhan Yüksel ise facianın yaşandığı gün de burada olduklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"O günden bugüne dedik ki davanın takipçisi olacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunu dedik ve bütün davalara maden mühendisleri olarak katıldık. Adaletin yerine gelmesi için de bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Son günlerde bu ülkede, madencilik alanında yanlışlar yapılmaya devam ediyor. Soma`daki sahalar, madenciliğe aykırı bir şekilde bölünerek parçalanarak ihale ediliyor. Bu, önümüzdeki dönemde yeni Somaların yaşanacağı anlamına gelmektedir. Buradan kamuoyunu uyarıyoruz; biz taşeronlaşmaya karşı, özelleştirmeye, denetimsizliğe karşı raporlar hazırladık. ‘2006 yılında Zonguldak`ta facia olacak‘ dedik, yaşandı ve 30 kişi yaşamını yitirdi. Bunun peşinden bir rapor daha hazırladık, ‘Soma`da facia yaşanacak dedik‘. 2010 yılında demiştik ve 4 yıl sonra 301 kişi yaşamını kaybetti. Bugün Soma`da ihaleler yapılıyor, Soma`da yine benzer cinayetler yaşanabilir. Bilimi bir kenara iterseniz, rantın peşinde koşarsanız bunların hepsi yaşanmaya devam edecek. İlk etaptaki amacımız bu davada, adaletin tecelli etmesidir."

Okunma Sayısı: 307
Yayın Tarihi: 20.06.2018
Fotoğraf Galerisi