TMMOB Maden Mühendisleri Odası

GENÇ MADENCİ 6. ÖĞRENCİ KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GENÇ MADENCİ 6. ÖĞRENCİ KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genç Madenci 6. Öğrenci Kurultayı Gerçekleştirildi.

Odamız VI. Öğrenci Kurultayı 9-10 Mart 2019 tarihleri arasında Ankara‘da gerçekleştirildi. Kurultay; Odamız Öğrenci Çalışma Grubu adına Nadir Avşaroğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel`in açılış konuşmalarıyla başladı. Kurultaya maden mühendisliği eğitimi verilen 15 üniversiteden yaklaşık 140 öğrenci delege katıldı.

Üniversitelerde ve öğrenci temsilcileri toplantılarında tartışılarak oluşturulan konu başlıkları; Oda ve Genç Madenci Örgütlülüğü, Maden ve Cevher Hazırlama Eğitimi, Maden ve Enerji, Toplumsal Cinsiyet ve Maden Mühendislerinin Çalışma Alanları olarak belirlendi.

Belirlenen konu başlıklarında üzerinde yapılan sunumların ardından, Kurultaya katılan öğrenci delegeler kendi görüşlerini paylaşarak, geleceklerine dair görüş ve önerilerini sundular.

Kurultayın son gününde, Öğrenci Üye Yönetmeliği ve Genç Madenci`nin geleceği konuları öğrenciler tarafından tartışılarak bir sonraki kurultayın da temelleri atıldı.

"Aydınlık bir gelecek için karanlığı kazıyoruz" şiarıyla gerçekleştirilen VI. Öğrenci Kurultayı, Odamızın ve mesleğimizin geleceği olan öğrenci üyelerimizin sorunlarını tartıştığı ve kendi geleceklerine dair sözlerini söylendikleri verimli bir Kurultay oldu.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu

 

 

Okunma Sayısı: 1447
Yayın Tarihi: 12.03.2019
Fotoğraf Galerisi