TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Direnen Maden Emekçilerinin Yanındayız

Direnen Maden Emekçilerinin Yanındayız
DİRENEN MADEN EMEKÇİLERİNİN HAKLI MÜCADELİSİNİN YANINDAYIZ,

"Gözaltına Alınan Madenciler ve Sendikacılar Derhal Serbest Bırakılsın"

TMSF tarafından özelleştirilerek SSS Yıldızlar Holding’e bağlı Doruk Madencilik şirketine devredilen maden sahasında çalışan maden emekçileri aylarca ödenmeyen ücret alacakları, TMSF öncesi ve sonrası işten çıkarılanların tazminat talepleri ile ücretsiz izin dayatması ve sendikaya üye olmaktan kaynaklı işten çıkarmalara karşı Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Doruk Madencilik işçileri, dokuz gündür sürdürdükleri yürüyüşün ardından Ankara Ümitköy'de toplanması sonrası "Günlerdir 'Emeğimizi, ekmeğimizi istiyoruz' diyerek mücadele eden ve taleplerini anlatmak için T.C. Enerji Bakanlığı önüne yürümek isteyen Maden Emekçilerine polis müdahalesinde; Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, sendikanın Genel Başkanı Gökay Çakır ve bazı işçiler gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan madenciler ve sendikacılar derhal serbest bırakılsın. Doruk Madencilik işçilerinin ücret ve tazminat alacakları derhal ödensin.

Maden emekçilerinin demokratik haklarının korunması, emeklerinin karşılığının alınması ve güvenli çalışma koşullarının sağlanması hususlarında TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi olarak yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

TMMOB
Maden Mühendisleri Odası
Zonguldak Şube
Yönetim Kurulu
Okunma Sayısı: 35
Yayın Tarihi: 25.04.2026
Fotoğraf Galerisi