TMMOB Maden Mühendisleri Odası

DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ, BÜYÜTECEĞİZ!

DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ, BÜYÜTECEĞİZ!

DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ, BÜYÜTECEĞİZ!

Deprem bölgesinde devam eden dayanışma faaliyetlerini engellemeye dönük girişimlere ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından 16 Şubat 2023 tarihinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ, BÜYÜTECEĞİZ!

Ülke tarihimizin en büyük felaketlerinden birisi olarak kayıtlara geçen 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri aynı zamanda ülke tarihimizin en büyük toplumsal dayanışmasını da ortaya çıkardı. İlk günden itibaren toplumun tüm kesimleri arama kurtarma faaliyetlerinden yardım toplama-dağıtma organizasyonlarına kadar her alanda sorumluluk alarak elinden gelen dayanışmayı göstermeye çalışıyor.

Çok geniş bir alanda, çok büyük bir yıkıma neden olan ve 15 milyonu aşkın nüfusu etkileyen böylesi bir felaketin yaralarını sarabilmek için bu dayanışmayı artırmamız ve sürekli hale getirmemiz gerektiği ortadadır. Bölgedeki enkazlarda arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, depremzedelerin barınma-beslenme-ısınma gibi yaşamsal ihtiyaçları henüz tam olarak karşılanamamışken bölgedeki gönüllü yardım faaliyetlerini engellemeye yönelik müdahaleler kabul edilemez.

Halkın yaralarını sarmak için deprem bölgesinde günlerdir çalışma yürüten gönüllü kurum, kuruluş ve yurttaşların faaliyetleri engellenmek yerine kolaylaştırılmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Gerek bölgede yaşamını sürdürmeye devam eden, gerekse ülkenin farklı illerine gitmek zorunda kalan depremzedelerin hayatlarını kolaylaştırmak için daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız olduğu gün gibi ortadadır.

Siyasi iktidarı ortaya çıkan toplumsal seferberliği ve yardımlaşma duygusunu köreltecek adımlar atmaktan uzak durmaya, bölgedeki gönüllülerin çalışmalarını kolaylaştırmaya davet ediyoruz.

EMİN KORAMAZ

TMMOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 

TMMOB HABER KAYNAĞI İÇİN TIKLAYINIZ.

Okunma Sayısı: 167
Yayın Tarihi: 16.02.2023