TMMOB Maden Mühendisleri Odası

ANTALYA`DA, KORKUTELİ İLÇESİ DEREKÖY`DE PLANLANAN LİNYİT MADENİYLE İLGİLİ PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Antalya’da, Korkuteli ilçesi Dereköy’de planlanan Linyit Madeniyle ilgili Panel Gerçekleştirildi.

Antalya’da, Korkuteli ilçesi Dereköy’de işletilmesi planlanan Linyit Madeniyle ilgili olarak, Antalya Barosu (ndan Av. Tuncay KOÇ), Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi (Başkanı Derya ÜNVER), Maden Mühendisleri Odası  Antalya İl Temsilcisi (Ali BALCI) ve Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi (Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş’ın) Katılımıyla Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Tarafından bir panel düzenlendi. Panele, Maden Mühendisleri Odası Antalya İl Temsilciliği adına İl Temsilci Ali BALCI katıldı.  Ali Balcı Panelde özetle; Korkuteli Dereköy’de ki linyit yatağının açık ocak yöntemi ile işletileceğini, açık ocak işletme faaliyetleri sonucu toz oluşumunun kaçınılmaz olacağını, bu nedenle ciddi şekilde tozla mücadele edilmesi gerektiğini söylemiştir. Ayrıca, yerleşim alanlarından geçen yolun kullanımında da tozla mücadele ve trafiğin olumsuz etkileri için şirketin gerekli tedbirleri almasının önemine değinmişlerdir.

Örtü kazısı esnasında en üste bulunan tarım toprağının alt toprakla karışmasını engelleyecek şekilde sıyrılarak ayrı bir yerde stoklanmasının önemini vurgulayarak, sahanın terk edilmeden önce eski haline getirilmesi için, şirketin “Doğa onarım planı” olması gerektiğini, ocak sularının da çevreye zarar vermeden drenajının önemli olduğunu anlatmış, bu konuların takipçisi olacaklarını belirtmişlerdir.

“Korkuteli Dereköy kömür yatağında çevreye saygılı bir işletmeciliğin yapılmasını istiyor ve umut ediyoruz” diyen il temsilcisi Ali Balcı, Maden Mühendisleri Odası Antalya il temsilciliği olarak çevreyle uyumlu olmayan çevreye saygı duymayan bir işletmeciliğe karşı olduğumuzu duyururuz demiştir.

Okunma Sayısı: 171
Yayın Tarihi: 13.12.2022