TMMOB Maden Mühendisleri Odası

ALTIN POLİTİKALARI SEMPOZYUMU

ALTIN POLİTİKALARI SEMPOZYUMU

İlkini 2009 Yılında Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ve ağırlıklı olarak altının madencilik, çevre ve sosyal boyutunu ele aldığımız “Altın Politikaları Sempozyumu”nun ikincisini 30 Ocak 2021 Cumartesi günü gerçekleştiriyoruz.

Bu sempozyumu, tüm insanlığı derinden etkileyen Covid-19 Pandemisi koşullarında çevrim içi olarak gerçekleştirip youtube kanalımızdan (youtube/MadenMO) yayınlayacağız. Böylece, dünyada giderek daha yaygın kullanılan ve daha geniş kesimlere ulaşma olanağı sağlayan teknik olanakları kullanarak kongre, sempozyum, çalıştay vb. yapabilme yeteneklerimizi de artırmış olacağız.

Bu ikinci sempozyumda, birinci sempozyumda ele alamadığımız temel konulardan biri olan altının ekonomi politiğini işleyeceğiz. Böylece madencilik ve metalürjik süreçler sonrasında elde edilen altının ne tür süreçlerde, hangi rolleri üstlendiğini, ekonomik ve siyasal işlevlerini çok boyutlu olarak ele almış olacağız.

Sempozyum süresince yurtiçinden ve yurtdışından birçok değerli bilim insanlarının konuyla ilgili görüşlerini dinleme ve youtube üzerinden soru sorma ve yorum yapma olanağını elde edeceğiz. Sempozyum sonrasında sempozyum bildirileri ve sunumları, sizlerin yönelttiği sorular ve yaptığınız katkılar derlenerek kitap halinde yayınlanacaktır.

“Altın Politikaları Sempozyumu II”na katılımınızı bekliyor, yüz yüze gerçekleştireceğimiz diğer etkinliklerde birlikte olmayı umuyoruz.

Okunma Sayısı: 642
Yayın Tarihi: 18.01.2021
Dosyalar