TUTUKLAMALAR KALDIRILSIN

Toplumun haber alma özgürlüğüne yapılan saldırılar hiçbir dönem meşru olmamıştır. Ülkemizde de bunu örnekleri özellikle darbe dönemlerinde ve sonrası süreçlerde sıkça görülmüştür. Türkiye haklarının demokrasi mücadelesi basın özgürlüğünün önündeki bu engelleri ortadan kaldırmayı başarmıştır.

Basına, haber alma özgürlüğüne, düşünce ve ifade özgürlüğüne AKP iktidarı döneminde saldırılar sistematik olarak sürdürülmüştür. Ceza evlerindeki gazetecilerin gazeteci olup olmadığı hep tartışılmıştır. Basın; havuz medyası / yandaş medya tartışmaları içerisinde iktidarın borazanı olarak biçimlendirilirken bası emekçileri işten atılırken, basın organlarına el koymalar halen hızla sürmektedir.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar‘ın MİT tırlarıyla silah taşındığını belgeleyen haberi ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül‘ün IŞİD kampına cihatçı taşındığına ait yaptığı haberi sonucu çıkarıldığı mahkemece tutuklanmışlardır.

Can Dündar ve Erdem Gül`ün halkımıza doğru haber verme çabası içerisinde sürdürdüğü çalışmaları sebebiyle tutuklanmalarını doğru bulmuyoruz.

Cezaevlerindeki tutuklu tüm gazetecilerin tutukluluk hallerinin sonlandırılmalı ve ülkemizdeki ifade ve düşünce özgürlüğü, haber alma ve basın özgürlüğü önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır.

27 Kasım 2015

Yayın Tarihi: 27.11.2015