ÖZELLEŞTİRME İŞSİZLİKTİR, GÜVENCESİZLİKTİR, GELECEKSİZLİKTİR

17 Nisan 2014 tarihinde, daha önce özelleştirilen Seyitömer Termik Santralı ve kömür işletmesinde, işten çıkarmaları protesto ettikleri gerekçesiyle işine son verilen 18 işçinin geri alınması amacıyla iş bırakan 750 işçinin de işine son verilmiştir.

04.10.2012 tarihinde Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesine karşı iki sendika ve TMMOB`ye bağlı yirmi odanın ortaklaşa hazırlamış olduğu basın açıklamasında belirtildiği üzere başta madencilik, enerji ve diğer sektörlerde uygulanan neoliberal politikaların ve özelleştirmelerin sonucunun işsizlik, güvencesizlik ve geleceksizlik olduğu, bugüne kadar yaşanan deneyimlerden ders alınarak, merkezi ve stratejik bir planlamayla geleceği kurgulayarak, ülkemizin özgün koşullarına uygun, insan odaklı ve kamu yararı öncelikli enerji politikalarının bir an önce hayata geçirilmesi, bu sorunların çözümü için de tüm emek güçlerinin birlikte hareket etmeleri gerektiği belirtilmişti.

En önemli görevi halkına iş ve aş imkanı yaratmak olan siyasi iktidarı başta Seyitömer`de işten çıkarılanlar olmak üzere, işten çıkarmalara karşı gerekli tedbirleri almaya bu ve benzeri sonuçların bir daha yaşanmaması için özelleştirme politikalarına son vermeye davet ediyoruz.

23 Haziran 2014, Ankara

Yayın Tarihi: 23.06.2014