İSTANBUL’ DA YAŞANAN KATLİAMI KINIYORUZ, LANETLİYORUZ!

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, İstanbul‘da yeni yıl kutlamaları sırasında düzenlenen terör saldırısına ilişkin 1 Ocak 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL`DA YAŞANAN KATLİAMI KINIYORUZ, LANETLİYORUZ

2017 yılına girerken 2016 yılında yaşanan ölümler yaşanmasın, ülkemize barış egemen olsun dileklerimiz ne yazık ki yeterli olmadı 2017 yılına büyük bir acıyla ve ölümlerle girdik.

İstanbul`da bir eğlence merkezinde yeni yıl kutlamaları yapan insanlara yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında alınan son resmi bilgilere göre 39 kişinin hayatını kaybettiği ve 4`ü ağır olmak üzere 65 yaralının olduğu öğrenilmiştir.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak 2016 yılının son günlerinde yeni yıl için yayınladığımız mesajda göçlerin, savaşların ve ölümlerin olmadığı, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya ve ülke dileğinde bulunduk. Ancak 2017 yılının ilk saatlerinde, yaşadığımız katliam tüm dünya halkları ile birlikte bizlere de büyük bir acı yaşattı.

Ülkemizin üzerine karabasan gibi çöken, insanlık düşmanı bu karanlık zihniyet ve bu zihniyetin katliamlar ülkesi haline getirdiği ülkemizde nefes alamaz, yaşayamaz olduk.

İstanbul`da gerçekleştirilen bu katliamı yapanları ve yaptıranları, bu katliama neden olanları ve nedenleri yaratanları lanetliyoruz.

Ülkemizde demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin, barışın, kardeşliğin ve adaletin egemen olacağı günlerin geleceği umuduyla başta hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

01.01.2017, Ankara

Yayın Tarihi: 01.01.2017