TMMOB Maden Mühendisleri Odası

HER TÜRLÜ BASKIYA VE SİYASİ DİZAYN OPERASYONLARINA KARŞI MÜCADELEDE ODAMIZ VE TMMOB İLE OMUZ OMUZAYIZ. MÜCADELENİZ MÜCADELEMİZDİR.

HER TÜRLÜ BASKIYA VE SİYASİ DİZAYN OPERASYONLARINA KARŞI MÜCADELEDE ODAMIZ VE TMMOB İLE OMUZ OMUZAYIZ. MÜCADELENİZ MÜCADELEMİZDİR.

HER TÜRLÜ BASKIYA VE SİYASİ DİZAYN OPERASYONLARINA KARŞI MÜCADELEDE ODAMIZ VE TMMOB İLE OMUZ OMUZAYIZ.
MÜCADELENİZ MÜCADELEMİZDİR.

Ülkemizin Covid-19 virüsü nedeniyle salgınla ve ekonomik sorunlarla boğuştuğu, işsizler ordusunun her geçen gün daha da büyüdüğü ve yurttaşların daha da yoksullaştığı bir dönemde, siyasal iktidar mevcut sorunları çözmek yerine yapay gündemler oluşturarak gündemi değiştirmeye devam etmektedir.

Halkın ve sokağın sorunları ile siyasal iktidarın sorun olarak gördüğü noktalar ya farklıdır ya da ülkenin sorunlarının çözülmesi konusunda gösterilmiş olunan başarısızlıklar yapay gündemler oluşturularak gizlenmek istenmektedir. Karantina günlerinde bile bırakın halkın geçim problemine ve işsizlik sorununa çözüm bulmayı, virüsten korunabilmek için gerekli olan maskeyi dağıtma konusunda bile büyük bir başarısızlık örneği sergilenmiştir. Halkın yoksullaşmasının ve ülke sorunlarının çözümü konusundaki başarısızlığın sonuçları son yerel seçimlerde sandıkta da somut olarak görülmüş, başta büyükşehirler olmak üzere birçok belediyede seçimleri muhalefet partileri kazanmıştır. Hem bu kan kaybını önlemek hem de ülke sorunlarını çözmedeki başarısızlığı gizlemek amacıyla demokrasiyi, bilimi, tekniği ve kamu yararını şiar edinmiş meslek odaları hedef alınarak toplumun kutuplaştırılması hedeflenmektedir.

18 yıllık AKP iktidarının gerek istihdam gerekse yoksulluğu önleme konusundaki başarısızlığı, biz geleceğin maden mühendislerinin ve bizim gibi üniversitelerde eğitim gören binlerce öğrencinin gelecek ile ilgili kaygılarını arttırmaktadır. Böyle bir ortamda, Türkiye Barolar Birliği ve Odamızın da bağlı olduğu üst birliğimiz TMMOB’yi de içeren meslek odaları ile ilgili yasal bir düzenleme çalışmasının olduğu yönündeki açıklamalar toplumda büyük rahatsızlık uyandırmaktadır.

Genç Madenciler olarak, bilimsel ve teknik mühendisliğin, kamu yararının, laikliğin ve demokrasinin savunuculuğunu yıllardır sürdüren Odamız ve üst birliğimiz TMMOB ile birlikte bu süreçte de siyasal iktidarın meslek odalarını dizaynına karşı omuz omuza mücadele edeceğiz. Odamızın 47. Genel Kurulu’nda da söylediğimiz gibi yine söylüyoruz.

ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİNİZ!


TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Genç Madenci Örgütlülüğü

Okunma Sayısı: 392
Yayın Tarihi: 08.06.2020