TMMOB Maden Mühendisleri Odası

HALKIN İRADESİ BİR KEZ DAHA GASP EDİLDİ: ENİS BERBEROĞLU, LEYLA GÜVEN VE MUSA FARİSOĞLU TUTUKLANDI

HALKIN İRADESİ BİR KEZ DAHA GASP EDİLDİ: ENİS BERBEROĞLU, LEYLA GÜVEN VE MUSA FARİSOĞLU TUTUKLANDI

HALKIN İRADESİ BİR KEZ DAHA GASP EDİLDİ:
ENİS BERBEROĞLU, LEYLA GÜVEN VE MUSA FARİSOĞLU TUTUKLANDI

Demokrasinin en biçimsel ögesi seçme ve seçilme hakkıdır. Bu hak “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” söylemiyle TBMM Genel Kurul salonunun duvarlarına büyük harflerle yazılmıştır. Ancak anlaşılıyor ki, yazılması uygulanacağı anlamına gelmemektedir. Çünkü bu yaşananlar, belirtilen yazının özü ile tamamen çelişmektedir. Sadece darbe dönemlerinde görülebilecek milletvekillerinin vekilliklerini düşürme, onları göz altına alma ve tutuklama uygulaması ne yazık ki “Tek adam rejimi” olarak ifade edilen “Cumhur Başkanlığı Hükümet Sistemi” nde olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır.  

Bugün katı kurallarla tanımlanmış ve bütünüyle devletin kurumsal denetim altında yürütülen millet vekili olarak seçilme sürecinde adaylıkları onaylanan yurttaşlarımız, muhalefet partilerinden millet vekili seçildikten sonra çeşitli bahanelerle suçlanmakta, cezalar verilmekte, millet vekillikleri düşürülmekte ve tutuklanmaktadır. Bunun son örneği olan Enis BERBEROĞLU, Leyla GÜVEN ve Musa FARİSOĞLU’na ceza verilmesi, ardından millet vekilliklerinin düşürülmesi bir iktidar darbesidir.

Enis BERBEROĞLU, Leyla GÜVEN ve Musa FARİSOĞLU’nun millet vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmaları yoluyla halkın iradesine yapılmış bulunan bu darbe uygulamasından derhal vazgeçilmeli, yurttaşlarımızın hak ettiği demokratik hukuk düzeni bir an önce tesis edilmelidir. 

TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu
5 Haziran 2020, Ankara

Okunma Sayısı: 518
Yayın Tarihi: 05.06.2020