CEMAAT VE AİLE DESTEKLİ SİSTEMATİK İSTİMARIN KARŞISINDAYIZ!

Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan’ın haberiyle ortaya çıkan İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının, ailesi tarafından 6 yaşında iken 29 yaşındaki cemaat müridi ile imam nikahı yoluyla “evlendirilmesi”ni dehşetle karşılıyoruz.

Düşünün ki 14 yaşında bir çocuk ve onun annesi doktorun polise haber vermesine karşın içinde bulundukları baskıyla ona ezberletilenleri, 17 yaşında olduğunu ve kendi rızasıyla evlendiğini söylüyor. Savcılık tarafından doğum kaydı yerine kemik testi talep ediliyor. Kemik testine 21 yaşında bir kadın sokularak olay örtbas ediliyor. Tüm çocukluğunu istismara maruz kalarak yaşayan ve bunun oyun olmadığını radyo programından öğrenen genç kadının içine düşürüldüğü sistemi kabul etmiyoruz.

Bu suçu işleyenler, ortak olanlar,göz yumanlar serbest bırakılarak; hukuk sitemi işlevsizleştirilerek adeta ödüllendirilmektedir. İktidarın sopasıyla gericilik toplumda normalleştirilmekte tarikat ve cemaat yapılarının özellikle çocuklara, kadınlara, lgbti+ lara ve tüm "sistem dışı" kalanlara yaşattığı zulüm, her gün daha da ağır gün yüzüne çıkmaktadır.

Aile ve cemaat işbirliğiyle eğitim ve sosyal haklarından mahrum bırakılan, sokakta oynaması gereken yaşlarda cehennem hayatı yaşatılan milyonlarca çocuğun sesi olmak zorundayız. Özellikle çocuklara ve kadınlara uygulanan sistematik baskı ve şiddete karşı haklı mücadelemizde her geçen gün daha da güçleneceğimizi biliyoruz. Bir kez daha söylemek istiyoruz ki; bu zulmü yaşamak zorunda bırakılan tüm kadınların, lgbti+ların ve çocukların yanında yer alacağız.

İstanbul Sözleşmesinin feshinin arkasında duran iktidar organlarının bu durum karşısında sessiz kalmalarına şaşırmamakla birlikte, muhalefetin büyük çoğunluğunun da sessiz kalmasını ülkemiz adına son derece üzücü buluyoruz. Dini inançların sömürüsü ve iktidar kanalıyla siyasallaştırılması üzerinden son 20 yılda adeta bir kanser gibi toplumun ve bürokrasinin bütün ana damarlarına sirayet eden tarikat ve cemaat baskısına karşı çocuklarımızı korumak için örgütlü mücadelemizden ve İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğimizi tekrar söylüyoruz.

İstanbul Sözleşmesi uygulansın!

SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ!