BARIŞ ELÇİ’SİZ KALDI

Barış, demokrasi, insan hakları savunucusu Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi silahlı çatışmanın sadece insanlara değil tarihi kültürel varlıklara verdiği zararları  ortaya koymaya çalıştığı açıklama sırasında karanlık güçler tarafından ateşli silahla vurularak katledildi.Tahir Elçi  vurulmadan dakikalar önce yaptığı basın açıklamasında "Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz" demişti. Bu son cümlesi hayatını uğrunda feda ettiği mücadelesinin özetiydi. Bu topraklarda barışın, demokrasinin ve özgürlüğün mücadelesini verenler Elçi`siz kaldı.

Kardeş meslek örgütü başkanımızın katledilmesini kınıyoruz. Barış demokrasi insan hakları savunucuların başı sağ olsun. Emek demokrasi insan hakları, barış mücadelesi veren meslek örgütlerinin başı sağ olsun. Başımız sağ olsun.

Uğurlar ola  Elçi`miz!

MADEN MÜHENDİLERİ ODASI