ARTVİN HALKININ DEMOKRATİK MÜCADELESİNİ HAKLI BULUYORUZ. ARTVİN HALKI İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, madencilik faaliyetlerinde insanı ve İnsan emeğini merkeze koyan, kamunun etkin gözetim ve denetimini sağlayan, çevre ve eko sistemlerin korunmasını gözeten, ekonomik kalkınmayı ve gelir dağılımının düzeltilmesini dolayısıyla  yoksulluğun azaltılmasını hedefleyen bir madencilik politikasının oluşturulmasını hedeflemektedir. Bu politikanın; gerek toplum yararı gerekse madencilik sektörünün gelişimi bakımından son derece büyük önem taşıdığı görüşündedir.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, çevre faktörü göz ardı edilerek madencilik faaliyetlerinin yürütülmesini mümkün görmemektedir. Ayrıca, yerel halkın onayını almamış ekonomik faaliyetleri doğru bulmamaktadır. Madencilik sektörüne ilişkin alınacak kararlarda yöre halkının desteği ve onayı mutlaka alınmalı ve sağlanmalıdır.

Cerrattepe`de Artvin halkı tarafından kabul görmeyen madencilik faaliyetine karşı Artvin Halkı tarafından yürütülen demokratik mücadeleye yapılan saldırıyı kınıyoruz ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak Artvin halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız.

Maden Mühendisleri Odası
17 Şubat 2016, Ankara