TMMOB Maden Mühendisleri Odası

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Halkın haber alma hakkını toplumun tüm kesimleri adına icra eden gazeteciler; yargı, yürütme ve yasamayı halk adına denetim ve gözetime tabi tutarken tarafsız, objektif bakış açısı ile asli işleri olan kamu görevini yerine getirmekle yükümlüdürler. Ancak, gazeteciler bu günün Türkiye’sinde habercilik ve yorumculuk yaparken taraf olmaya zorlanmakta, haber/yorum yaptıkları medya organları ekonomik ve siyasi baskı altına alınmakta, gazeteler ve gazeteciler hedef gösterilmekte, görsel medya organları karartılmakta,  daha da ileri gidilerek gazeteciler işlerinden olmaktadırlar. Ülkemizde halâ basın infaz kurumu gibi çalışan devlet kuruluşları basın ve gazeteciler üzerinde baskı oluşturma mekanizmasını işletmektedir. Böylece dolaylı olarak halkın doğru habere ulaşımı engellenmektedir. Bu eylemlerin sistematik bir şekilde uygulamaya konulduğu bir ortamda özgür basın ve özgür gazetecilikten söz etmek mümkün değildir.

                Ancak bu kadar baskıya direnen, susmayan ve hiçbir koşulda kalemini satmayan gazetecilerin varlığı özgür basın,  özgür gazetecilik ve demokrasi mücadelesinde umutları yarınlara taşımaktadır.

                Bu gün bu şartlarda "çalışan gazeteciler günü" kutlanmakta olup; basın ve gazeteciler üzerinde hiçbir siyasi baskının olmadığı, tüm gazetecilerin iş güvencesinin sağlandığı ve sosyal güvencelerinin tam olduğu, düşüncelerini özgürce beyan edebildikleri bir Türkiye temennisiyle; tüm gazetecilerin,

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

 

 

                                                                                                                                                  TMMOB

                                                                                                                             MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

                                                                                                                                      ZONGULDAK ŞUBESİ

Okunma Sayısı: 306
Yayın Tarihi: 10.01.2021